Film

Uppsala universitet anordnar ett program av olika aktiviteter för årets nya studenter. Bland annat en cermoni där de hälsas välkomna av universitetet och får lyssna på musik, allt lett av en känd person som tidigare har studerat vid lärosätet. Den 26 augusti 2011 filmade jag detta och Petter stod på scenen som konferencier

Välkomstprogram 26 augusti 2011


I Uppsala universitets bibliotek ”Carolina Rediviva” förvaras Silverbibeln, en handskriven bok från början av 500-talet. Bibeln är skriven på det numera utdöda språket Gotiska och i samband med att den fördes upp på Unescos världsarvslista, filmade och redigerade jag denna dokumentär åt universitetet.

En dokumentär om Silverbibeln, engelsk text


Denna film är ett försök att redigera ihop en musikvideo till punkbandet The Dräperz i Västerås. Jag skriver försök, då ett punkband aldrig spelar en låt exakt likadant. Vilket gör hela arbetet med videon en aning knixigt då materialet är från olika spelningar.

The Dräperz: Konstapel Steroid


När jag arbetade i Uppsala, fick jag i uppdrag att filma och sända Strings 2011, en konferens för strängteoretiker från hela världen.

För mer information om konferensen:

Samlingssida för Strings 2011


Enligt tradition brukar nobelpristagare besöka Uppsala universitet för att föreläsa om sina respektive inriktningar, 2011 filmade jag dessa tre herrar:

Dan Shechtman

Brian P Schmidt

Leymah Gbowee och Tawakkol Karman


Uppsala universitets nya professorer får i samband med sin installation hålla en öppen föreläsning som även filmas och sänds på webben. Mellan den 14 och 18 november arbetade jag och en kollega med detta omfattande projekt på 63 föreläsningar.

Installationsföreläsningar 2011

 

 

A film i never reaaly good unless the camera is an eye in the head of a poet.
– Orson Welles