Regler för TIFO

I och med den senaste tidens diskussioner i massmedia och sociala medier, om det nya regelverket och förhöjt säkerhetstänk på arenor runt om i Sverige, tyckte vi det var dags att ta reda på vad som gäller för vår egen verksamhet.

Förvisso gäller alla rådande diskussioner primärt allsvensk fotboll, men saker och ting kan förändras. Så vi hörde av oss till vår lokala supporterpolis och ställde några frågor:

Kommer ni börja kolla vad som står på banderoller?

Det är arrangören som ska kontrollera att de inte kommer upp något som bryter mot SvFFs regler eller rent olagliga saker. Till exempel politik, rasism och så vidare.

Kommer ni förbjuda allt som är större än 1×1 meter?

Angående storleken på banderoller eller overheadflaggor så förbjuds de i samband med att det använts pyroteknik. Alltså kör ni overhead kommer vi godkänna, men skulle folk maskera sig och tända pyroteknik med hjälp av denna (gömma sig under) så kommer de förbjudas nästa match. Bränner ingen under den matchen så får ni köra igen nästa match och så vidare. Skulle de dock bli mer bränningar, kan de förbjudas en längre tid.

Hur stora är chanserna att vi får tillstånd för kall pyro?

Vi är väldigt intresserade av kall pyro. Dock måste ju SvFF godkänna det innan vi kan ge tillstånd. Alltså kontrollera att de inte är farligt, giftiga gaser eller dylikt. Därför ger rättsavdelningen avslag i nuläget, eftersom om vi godkänner och det kommer de fram att de är cancerframkallande eller rent farligt, så står vi direkt i skiten.

—————

Så ser det med andra ord ut idag med regler för vår lokala verksamhet, vilket i sin tur inte ändrar något då vi gått över från att ha stora OH till att hissa upp (vid behov) på nät framför klacken. Och detta är något vi kommer fortsätta att utveckla under kommande säsonger.
Plus att då vi har en löpande och god kommunikation med både supporterpolis, ordningsvakter och klubben inför, under och efter matcher kommer vi ha bra koll på läget.