Om VSK Tifo

VSK Tifo är en oberoende grupp inom ”VSK-familjen”, vilket betyder att vi arbetar helt självständigt från andra supportergrupper och klubben i sig. Dock förekommer ett visst samarbete för att underlätta logistik och kontakt med sponsorer med mera. Vår ekonomi bygger helt och hållet på egen försäljning av souvenirer och donationer från privatpersoner.

VSK Tifos syfte är att under bandy- och fotbollssäsonger tillverka och ansvara för så kallade läktartifon i samband med hemmamatcher som VSK spelar. Fokus ligger på premiärmatcher och andra större publikmatcher, som till exempel annandagsbandy och fotbollens höstpremiär.
Men vi dyker även upp under resten av säsongen med flaggor och banderoller för att färga läktaren grönvit.

VSK Tifo grundades säsongen 2013/14 och allt arbete sköts ideellt på kvällar och helger, då vi träffas för att göra nya tifon och planera för våra större produktioner.

VSK Tifo tar avstånd från sabotage i samband med matcher i bandy, fotboll och andra idrotter; såsom bråk, inkastade föremål, otillåten användning av pyrotekniska produkter, otillåten affischering, rasistiska budskap eller annat som förstör för publik, spelare och funktionärer.